vrijdag 23 mei 2008

Eerste week in Hawaii!!!





Vandaag is het mijn eertse dayoff sinds op op de Hawaii eilanden ben aangekomen.
Ik heb spierpijn overal. Omdat het weer hier zo veel beter is heb ik haast geen tijd voor me dagboek gehad, hier een korte impressie.

dinsdag 13 mei

Vandaag was ik aangekomen op O'ahu. Rond 8 pm. Ik heb Jenny ontmoet. Een echte amerikaanse die met een grote plastic-can rondloopt en net zo praat als Rosanne, van die bekende amerikaanse serie. Ze leek er ook wel een beetje op. Samen wat gegeten. Zij was vaker in Waikiki geweest dus ik dacht o dat is wel een goeie om samen op stap mee te gaan. Maar zij wou graag eten bij de burger king, want dit was het goedkoopste en zij was on a low budget. Aangezien ik zo honger had van de vlucht maar daar geten. Maar dit was zeker eenmalig, want dit was natuurlijk niet waar ik naar op zoek was.
Het was ook wel een gewaarwording om een avond met haar rond te hangen. Ik denk dat om dat ik had gezegd dat ik ook on a low badget zat, zij zich verantwoordlijk voelde, als amerikaanse met veel ervaring, dat zij mij alle kneepjes van het goedkoop leven moest leren. Ze legde me alles uit. Neem alles wat gratis is mee, zoals suiker en melk. Vraag altijd om water, want dat is gratis. Koop net zo'n grote plasticcan als haar, en vraag elke ochtend om dit te vullen met heetwater, want dit is gratis. Dan hoef je alleen maar de theezakjes van 40 cent te kopen en de kan de can wel 2 keer mee hervullen.
Ik dacht bij me zelf, ok.. Zo erg low budget zit ik nou ook weer niet. En dan had ik 2 zakjes suiker gehaald bij de selfbedieningsgedeelt en dan schudde ze haar hoofd en zei: "You're not thinking.. You gotta be smart!" En dan ging zij voor een houten roer lepeltje, maar pakte ondertussen wel 8 zakjes thee en een hele hand vol suiker en legde het naast mijn kop neer. "Here this is for u!" En ik dacht echt, ok waar gaat dit over.
Maargoed, blij dat ze de volgende ochtend vertrok uit de room, want werd een beetje nuts van haar. Kan je het voorstellen om met een Rosanne type in 1 kamer te moeten blijven..? Help!

14 mei woensdag
Vandaag Jenny gedacht gezegd. En hello gezegd tegen Saori. Een hele lieve meid uit Japan. Het was zo leuk, want ik was op zoek naar een adres voor een yoga centrum die ik had gevonden op het internet. Bleek dat zij er al 1 keer was geweest. Dat was zo cool.
Vandaag wou ik echt van het weer genieten, want dat had ik niet kunnen doen in LA. Dus op naar het strand. Maar eenmaal op zoek naar mijn spullen, kwam ik erachter dat ik helemaal geen bikini had. Dat was ik nl van plan er een te kopen inLA. Dat was er niet van gekomen, dus eerst maar shoppen dan.
Dat was ook meteen een goed gelegenheid om Waikiki eens goed te verkennen.
Waikiki is heel erg toeristische nn bestaat bijna alleen maar uit grote dure, hotels. Dat is ook te zien aan de shops. Je hebt er alleen maar dure merkwinkels.
GElukkig hebben ze er ook een markt. The International Market. Daar kwam ik een vrouwtje tegen die die speciale jurk verkoopt die je wel in 10 verschillende modellen kan dragen. Nadat ze het bij mij had uitgeprobeert, probeerde ze m natuurlijk aan mij te verkopen. Maar toen ik aangaf dat ikopzoek was naar een bikini en ze hier allemaal rond de 100 dollar waren en ik dus daar me geld aan uit moest geven, gaf ze me een tip. Ze wist een kraampje waar de bikini's rond de 30 dollar waren. Dit was super! Ik heb daar een leuke kunnen vinden en was weer helemaal blij.
Onderweg naar de markt was ik Nugget tegen gekomen. Een surfer dude die feesten aan het promoten was. We raakten in gesprek, omdat ik zijn feest al op het internet had gezien en toen hij hoorde dat ik uit Nederland kwam was de sfeer helemaal gezet. Dit kwam vooral door de bekendheid van de Nederlnadse DJ's. Die avond was er een feestje in de Lotus. en loungebar, met meerdere zalen boven. Leek wel leuk, maargoed ik zag het wel.
Eerst nu genieten van de zon, zee en het strand.
Was ik bijna bij het strand, kwam ik Freddy tegen. Hij was een tour promoter en verkocht allerlei touren rond het eiland. Hij zag er wel leuk uit, maar echt zo'n klassieke afroamerikaanse kledingstyle. Veel te baggy en te wijde shirts. Ik noem het voor het gemak de R.KElly styl.
Hij vroeg me ook voor een feest. Hij had een vlotte babbel en oogte nice. Ik dacht, ach ik zie wel. Iig zijn nummergekrgen voor het geval ik iets wilde gaan doen op Waikiki.
naar 3 uur lopen iendelijk op het stand beland. Voor mijn eigen veiligheid mijn handdoek naast het Baywatch huisje geplaatst, zodat er oog was op mijn spullen als ik in het water lag.
Dit was super relaxd. Het was druk, maar van horen en zeggen was het normaal nog veel drukker.
Eenmaal op het strand kwam ik Nugget weer tegen. We hebben even wat gebabbbeld en heb ook zijn nummer. Want dan kon ik m bellen, zette die mij op de guestlist. Nou das nooit verkeerd. Die moet ik zeker onthouden.
Uiteindelijk niet die avond uit geweest, maar gechilld met Soari en vroeg gaan slapen.

Donderdag 15 mei

Vandaag al om 6 uur wakker. Zo vroeg, doordat het zo licht was. Voelde me energiek, dus was ik maar gaan hardlopen langs het strand. Dat is zo relaxd wanneer het zo rustig is. Het is echt heel peacefull. Daarna terug gekomen in het Hotel ontmoete ik Kate. Een meid uit New Zeeland. Zij was net aangekomen en we raakte in een goed gesprek. Ik had als plan om die dag te gaan chillen en misschien de dagen erna naar Pearl harbor te gaan. Dus uiteindelijk zijn we samen naar het strand gegaan. Hebben we super leuk gekletst. En was het eerste contact gelegd voor de vakantie die we samen zouden doorbrengen.
Ook samen met Saori afgesproken dat we vrijdag ochtend samen naar de yoga gingen. Hier had ik echt super zin in.
Die avond had ik Afgesproken met Freddy. We zouden ergens wat gaan eten. Bleek dat we naar een super sjiek restaurant gingen. Dat was cool! Ik heb voor het eerst een Lobster gegeten! En niet zomaar een, nee een speciale soort (weet echt niet meer welke dat was)en alleen de staarten van de Kreeft. Het was super lekker, de avond was ook heel gezellig. Gehad over toch de verschil in ras en behandeling van mensen tegenover afro amerikanen. Ook verschil in Europa en amerika. Was een intressante ervaring. Dus dat was weer een dag in Waikiki.

vrijdag 16 mei

Vandaag de dag vroeg begonnen met de Yoga. Zo dat was echt een zware les. Super gaaf! HEt was Astanga yoga. Saori heeft zelf al les in Astanga yoga, maar ik doe alleen de hatha yoga. Dat is de basis van de yoga. Dit was yoga voor gevorderden. Ook zit hier veel meer structuur in. Zij hebben sessies van een paar oefeningen achter elkaar. Dit zijn standaard sessies. Zodat als ze lerares zegt we gaan nu de sessie B5 doen, dan weet iedereen wat er komen gaat.
Ik heb op me hoofd gestaan en op me ellebogen. Dat was super cool, nog nooit gedaan.

Die dag verder kan ik mij niet herinneringen. Sorry guys! Life here is good!

Die avond hebben we samen gegeten. Kate, saori en ik. At the international foodcourt. Hier werd ook een Hula dance gehouden, dat was mooi om te zien.
Ook zijn we wezen stappen bij de bar die Nugget ons had gepromoot. Het was wel aardig, maar ook niet super. Omdat de muziek gewoon niet helemaal van nu is. Sommige nummer zijn nieuw, maar de meeste al heel oud. Maar we hebben great fun gehad die avond. Gelukkig dat het ons nik shad gekost.

zaterdag 17 mei

Vandaag hebben Kate, Björn en ik een auto gehuurd en zijn we een roadtrip gaan houden. Dat was zo cool. We hebben gegeten bij een van de beroemde shrimptrucks. Ook hebben we mooie uitzichten gezien. Langs de weg vindt je stranden waar niemand is. We zijn op een surversbeach geweest en de golven waren heel hoog! Je moest echt goed uitkijken in het water, anders werd je tegen het strand aangesmeten! Echt kicke!!

Zondag 18 mei

Vandaag zijn we naar Hanama bay geweest. Samen met Kate, Björn en Katrien. Dit is een bay die bestaat uit een halve krater. En er is een reef waar je heel goed kan snorkelen.
Je zag hier hele grote papagaai vissen, fel gele vissen en toen we verder de zee in zwommen zagen we een wilde schilpad. Dit was zo gaaf! De schildpad was ongeveer een halve meter lang.
Die avond zijn Björn en ik op zoek gegaan naar een mooie zonsondergang, maar we waren te laat. Daarna met alle meiden van de female dorm en Björn gaan eten bij een Mexicaans restaurant, Senior Frogs.
Saori en ik hadden samen 1 hoofdgerecht besteld met een voorgerecht ernaast. Dit bleek een goede keuze, aangezien de porties hier zo groot zijn. Fagita's en vis besteld. Dat was echt heerlijk.
Deze avond niet laat gemaakt, want de Ferry vertrekt om 6 am, dus we hebben weinig tijd over om te slapen.
De wekker ging om 4 uur! dit was echt super vroeg! Help! Maar wel exciting, omdat we nu naar Maui gaan. Joepie!!